dilluns, 10 de novembre del 2008

Cinema, els dimecres a les 22h

Els amants del bon cinema tenen una cita a La Canterella tots els dimecres a les 22h.

Aquest dimecres 12, tenim:

Las Tortugas También Vuelan (2004).
Director: Bahman Ghobadi.

Intèrprets: Avaz Latif (Agrin), Soran Ebrahim (Satellite), Hiresh Feysal (Hangao), Saddam Hossein Feysal (Pasheo), Abdol Rahman Karim (Rega), Ajil Zibari (Shirko).


Sinopsi:
Els habitants d’un poble del Kurdistan iraquià, en la frontera entre Iran i Turquia, busquen desesperadament una antena parabòlica per aconseguir notícies sobre l’imminent atac dels Estats Units contra l’Iraq. Un noi, anomenat Mister Satèl·lit per la seva habilitat en instal·lar antenes parabòliques, organitza tots els nens del poble per buscar mines anti-persona i després vendre-les.

Un nen mutilat a causa de les mines, que ve d’un altre poble amb la seva germana i un nen petit, té una premonició: la guerra s’apropa...

Un film que impressiona, realitzat sota un impuls neorealista que dóna forma a una ficció inventada pel cineasta Ghobadi, però protagonitzada per nens i nenes que no són ni actors ni actrius, i filmada en els escenaris de la tragèdia. En poques ocasions el cinema actual ha retratat de manera tan punyent la realitat d’una catàstrofe humanitària, provocada pel deliri d’una guerra finançada pels fabricants de l’horror.



Algunes de les que han passat per ací:
La Vida De Los Otros (2006)
Director: Florian Henckel von Donnersmarck.

Todas Las Azafatas Van Al Cielo
(2002)

Director: Daniel Burman.

En Un Mundo Libre (2007)
Director: Ken Loach.

Si voleu proposar alguna pel·lícula i/o temàtica, podeu fer-ho saber al nostre programador:
daniel.ripolles@hotmail.com